Procesul de Confectionare

 

Ambalajele flexibile sunt acele ambalaje care se pot deforma (indoi) la 180 de grade, iar ulterior revin la forma initiala fara a intampina nicio urma de deteriorare. O caracteristica importanta a acestui ambalaj o reprezinta capacitatea de a lua forma produsului ambalat, realizandu-se astfel un efect vizual de o calitate superioara, influientand procesul de decezie a potentialilor clienti cu care produsul intra in contact. Ambalajele flexibile reprezinta o varianta economica si eficienta de ambalare a produselor, minimizandu-se si spatiul de depozitare la raft, datorita capacitatii de deformare.

Este absolut necesar ca ambalajele flexibile  sa indeplineasca o serie de conditii pentru a corespunde necesitatilor producatorilor cat si ale potentialilor clienti si anume:

  • Ambalajele trebuie sa detina o rezistenta mecanica, pentru a nu deforma produsul in timpul transportului si sa nu se sfasie pentru a expune produsul in timpul manipularii in magazine. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, se utilizeaza un agent de elongatie. Folosit in cantitati nepotrivite, ambalajele vor fi foarte rigide si casante. Specialistii AMBALAROM acorda o atentie deosebita calitatii ambalajelor, astfel cantitatea de agent de elongatie este optima, ambalajele noastre avand o rezistenta cat si o transparenta MAXIMA.

 

Procesul de confectionare al pungilor

 

  • Ambalajele trebuie sa ofere protectie impotriva umiditatii – Cu totii ne dorim uneori ca produsele cumparate sa fie crocante sau moi. Pentru ca acest fapt sa fie posibil, vaporii de apa din atmosfera nu trebuie sa intre in contact cu produsul, decat atunci cand este cazul. Echipa AMBALAROM produce atat ambalaje etanse cat si ambalaje cu gaura de aerisire, acolo unde este necesar.

 

  • Ambalajele trebuie sa ofere o protectie impotriva intrarii produsului ambalat, in contact cu oxigenul ( asa numita ambalare in atmosfera controlata) – Prospetimea produselor este de departe cea mai importanta caracteristica a produselor dumneavoastra. Pentru ca prospetimea produselor sa fie pastrata un timp cat mai lung, produsele nu trebuie sa intre in contact cu oxigenul din exterior. Pentru unele produse, este recomandat ca oxigenul din interiorul pungii sa fie inlocuit cu un amestec de bioxid de carbon si azot, care extinde la maximum perioada de valabilitate a produsului. Ambalajele din polietilena si polipropilena suporta cu succes aceasta procedura, fiind o varianta mai ieftina dar la fel de calitativa precum folia de aluminiu.

 

Confectionarea pungilor

 

  • Este cunoscut faptul ca grasimile rancezesc atunci cand intra in contact cu razele ultraviolete, astfel pentru ambalarea unor produse este necesara folosirea polietilenei sau polipropilenei in dublu strat cu una din foliile metalizate. Compatibilitatea foliei personalizate la exterior cu folia metalizata la interior este foarte ridicata, proportia izolarii produsului de radiatiile UV fiind de 100%.

Toate ambalajele produse de catre AMBALAROM vin insotite de certificate de conformitate care atesta repectarea standardelor Europene, cat si de o perioada de garantie.