CONFECTIONARE

CONFECTIONARE

Procesul de confectionare

Pungile, sacii si sacosele de plastic au inceput sa fie folosite inca din anul 1950. Procesul de confectionare al acestora la scara larga dateaza de la inceputul anilor 1960, atunci cand inginerul Sten Gustaf Thulin le-a utilizat pentru prima data pentru cumparaturi. Pungile erau create la vremea aceea prin folosirea unei singure bucati de folie, pliata, sudata si taiata la anumite dimensiuni. Pungile si sacosele de plastic au fost create de catre Thulin pentru compania de ambalare Celloplast din Norrkoping, Suedia. Thulin a produs o punga simpla, puternica, cu o capacitate ridicata de incarcare. Punga a fost patentata la nivel mondial de  Celloplast in anul 1965.

De la mijlocul anilor 1980, pungile de plastic personalizate cat si simple au devenit obisnuite pentru a transporta alimentele de zi cu zi de la magazin la vehicule si nu numai. Pe masura ce sacii de plastic au inlocuit din ce in ce mai multe pungi de hartie, iar alte materiale si produse din plastic au inlocuit sticla, metalul, piatra si cheresteaua, a inceput o revolutie a materialelor de ambalare.

Procesul de confectionare al pungilor din pastic a ramas acelasi, inventandu-se o serie de masini industriale pentru productia la scara larga de pungi, cu viteze impresionante de productie.

Ambalarom detine o serie de masini care au o capacitate de productie de peste 2.400.000 de bucati lunar, fiecare.

Utilizarile pungilor sunt dintre cele mai diferite, ele pretandu-se pentru segmente largi din sectorul de productie. Cele mai folosite sunt : pungile pentru paine personalizate si nepersonalizate, pungile pentru produse de patiserie, pungile cu clapa pentru textile, pungile si  plicurile de curierat, pungile cu uz general, sacii pentru uz general, sacii pentru agricultura, sacii menajeri, saci si pungi pentru uz medical, pungile pentru ambalarea produselor alimentare (snack-uri, ciocolata, covrigei, cozonaci) si bineinteles, sacosele maieu si sacosele banana.

 

                                                                  Confectionare

No comments