CLASIFICAREA AMBALAJELOR DIN PLASTIC

CLASIFICAREA AMBALAJELOR DIN PLASTIC

Ambalajele din plastic sunt foarte utilizate datorita caracteristicilor avantajoase pe care acestea le prezinta. Ambalajele plastice sunt bune izolatoare, atat pentru produsele alimentare cat si pentru cele nealimentare, ambalajele din plastic sunt foarte rezistente, usoare si ocupa foarte putin spatiu de depozitare. Ele prezinta de asemenea impermeabilitate, nu sunt bune conducatoare de caldura, sunt foarte aspectuase si cel mai important, ambalajele din plastic sunt ieftine.

Ambalajele din plastic se clasifica in mai multe categorii, in functie de materialul din care sunt confectionate. Asadar, dupa material ambalajele se clasifica in :

  • Ambalaje din Polietilena – un material rezistent, stabil, se foloseste la fabricarea pungilor. Singurul dezavantaj il reprezinta faptul ca au o transparenta foarte scazuta, iar aspectul vizual este unul mai slab. Acest tip de material este folosit in general pentru fabricarea sacoselor maieu, sacoselor banana cat si sacilor de uz general sau agricol cat si pentru fabricarea sacilor menajeri.

 

  • Ambalaje din Polipropilena – este un material usor, rezistent, dur, rezista foarte bine atat la temperaturi scazute cat si la temperaturi ridicate (nu se sfasie). Este cel mai utilizat material de catre echipa AMBALAROM pentru a crea pungi pentru paine personalizate si nepersonalizate, pungi pentru patiserie, pungi pentru cozonaci, pungi pentru dulciuri etc.

 

  • Polistirenul

 

  • Clorura de vinil – material rigid, foarte putin fiabil. Se foloseste in general in industria medicala.

Din aceste tipuri de materiale se pot realiza o serie foarte variata de ambalaje. Toate produsele AMBALAROM vin insotite de certificat de conformitate precum si de certificat de garantie.

No comments